Verlichting op kantoor

Het belang van goede verlichting op kantoor

Wist je dat goede kantoorverlichting zorgt voor productieve werknemers? Hoe meer licht er binnenkomt op de werkplek, hoe meer we uit de werkdag halen. Licht heeft namelijk een groot effect op de biologische klok: het beïnvloedt onze stemming, alertheid en eetlust. Voldoende licht zorgt er bovendien voor dat we ons minder moe voelen en energieker de dag doorkomen. Met deze tips verbeter je direct de productiviteit op de werkplek!

Voor optimale prestaties op de werkvloer is niet alleen kantoorverlichting, maar ook voldoende daglicht onmisbaar. Op een gemiddelde werkdag kijken we volop in het licht van onze beeldschermen, maar binnen de kantoormuren komen we vaak niet aan voldoende licht van buitenaf. Door de overdosis aan blauw schijnsel van onze laptops, computers en smartphones worden de hersenen continu geprikkeld en raken we vermoeid. Vooral in de donkere periode van het jaar kan door een tekort aan natuurlijk licht op de werkplek het bioritme verstoord raken. Het lichaam produceert dan te veel van het slaaphormoon melatonine, waardoor we ons moe voelen. Ook de productie van het stresshormoon cortisol stijgt. Met vermoeidheid, een sombere stemming en een laag concentratielevel als gevolg.
Met deze 4 tips voor gezonde kantoorverlichting zorg je voor de juiste verlichting in combinatie met voldoende daglicht voor een optimale productiviteit:

Tip 1 – Kies de juiste lichtsterkte
Tip 2 – Houd rekening met lichtkleur en lichttemperatuur
Tip 3 – Zorg voor egale verlichting
Tip 4 – Gun de ogen ook eens rust

Fluitend naar het werk met gezonde kantoorverlichting!
Het is duidelijk dat veel licht een positieve invloed heeft op de gezondheid en bijdraagt aan een prettige werksfeer. Dankzij goede kantoorverlichting kunnen medewerkers zich beter focussen op hun werk en voelen ze zich energieker en vitaler. Ze gaan fluitend naar het werk en het ziekteverzuim neemt af.

Bron: Lumeco

You might also like