Veilig wonen en werken

Veilig wonen en werken, het creëren van een gevoel van veiligheid is echt een meerwaarde!

Het creëren van een gevoel van veiligheid is echt een meerwaarde. Niet alleen de rookmelders in huis bieden een gevoel van veiligheid, maar ook door te kiezen voor brandvertragende stoffen als gordijnen in huis of op kantoor.

Brandvertragende stoffen zijn in te delen in 2 categorieën:

1) FR = flame retardant = brandvertragend. Deze stoffen zijn na het weven behandeld met een chemische brandvertrager, waardoor de stof brandvertragend wordt gemaakt.

2) IFR = Inherent flame retardant = inherent brandvertragend. Deze stoffen zijn geweven met garen dat vanuit de vezel brandvertragend is. Deze is het meest duurzaam en kan ook nooit verdwijnen. Ook niet na vele keren reinigen.

Fire Retardant

Een FIRE RETARDANT stof is een stof die een sterk verminderde ontvlambaarheid heeft en niet bijdragen aan de verspreiding van de brand. In vergelijking met gewone gordijnstoffen zijn deze stoffen in dat opzicht veel veiliger.

In openbare ruimtes en projecten is het verplicht een gecertificeerde brandvertragende stof te plaatsen maar ook in huis is veiligheid een steeds belangrijker fenomeen. Naast het plaatsen van een brandmelder kan je ook kiezen voor brandvertragende gordijnstoffen.

Hygiëne

Doordat de meeste IFR stoffen op hoge temperaturen ook goed te wassen zijn, worden bacteriën gedood en is ook de hygiëne op hoog niveau gewaarborgd. Wat natuurlijk in deze tijd steeds belangrijker is.

Groen geproduceerd / Milieubewust

Alle veilig wonen & werken brandvertragende gordijnstoffen van de merken waar wij, Yoyha Interior, mee werken worden groen geproduceerd, dat wil zeggen dat het hele productieproces volgens strenge milieu technische normen wordt gemaakt. Vanaf de vezel tot het eindproduct. Alle veilig wonen & werken gordijnstoffen voldoen aan de normen.

Kort gezegd, zijn de veilig wonen & werken gordijnstoffen in alle opzichten een veilige, gezonde en milieubewuste keuze en draag je bij aan je eigen veiligheid en die van de ander.

Wij hebben stalen van verschillende brandvertragende gordijnstoffen in allerlei kleuren.

Wil je meer informatie en advies neem dan contact met ons op interior@yoyha.nl

You might also like