Raamdecoratie en energie besparen

Hoge energiekosten zijn vandaag de dag een probleem waar iedereen mee kampt. Woningen met veel raampartijen zijn populair voor mooie lichtinval, maar via de ramen verlies je veel warmte. Energiebesparende raambekleding wordt dan ook steeds meer gewaardeerd. Een oplossing voor het milieu en voor je portemonnee.

Duette®, raambekleding met isolerende eigenschap
Een Duette® bestaat uit twee geplisseerde stoffen die samen een honingraatstructuur vormen. De lucht wordt hierin opgenomen, waardoor de raamdecoratie een sterk isolerend effect heeft. Om dit te versterken heeft Zonnelux diverse Duette® voorzien van een speciale aluminium coating. Je kan hierdoor veel kosten besparen op jaarbasis door te kiezen voor isolerende gordijnen.

Met isolerende gordijnen kan de thermostaat een graadje lager, wat op jaarbasis 6% verwarmingskosten kan schelen.

Hou de warmte binnen met vouwgordijnen
Gordijnstof wordt warmer dan glas, daardoor voelt het binnen behaaglijker zodra de vouwgordijnen zijn gesloten. In de winter blijft de warmte binnen en de kou buiten, in de zomer is dit andersom. Het is belangrijk om de vouwgordijnen of overgordijnen niet voor de verwarming te hangen, er gaat dan veel warmte verloren.

Slim energie besparen met timers
Een andere manier om met je raambekleding energie te besparen is slimme raamdecoratie. Je kan deze handig op afstand bedienen via de app. Bijvoorbeeld zodra de zon fel gaat schijnen en je bent niet thuis, kan je de jaloezieën toch kantelen zodat het koel blijft binnen.

Een andere uitkomst is de automatische timer. Als je de raamdecoratie sluit voordat het donker wordt, kan je in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar besparen. Stel de timer in op de tijd dat de zon ondergaat en je hebt hier geen omkijken meer na. Bespaar niet alleen gas, maar ook CO2 uitstoot.

Kortom, hoe bespaar je eenvoudig energie
Doe ’s avonds en ’s nachts de gordijnen dicht
Hang raamdecoratie niet voor de verwarming
Maak een bewuste keuze zodra je raamdecoratie gaat kopen
Duette® levert de meeste energiebesparing op
Elektrische bediening op afstand helpt bij energiebesparing

Wij zijn een dealer van Zonnelux en hebben een ruim assortiment aan diverse raamdecoratie, stofkwaliteiten en kleuren. Voor iedere voorkeur in je interieur is er een mogelijkheid.

You might also like