Meer in balans

Interieur van kantoor en woning meer in balans door toepassing Yin Yang én Feng Shui!

Samen is alles leuker of te wel wij zijn Yin Yang. De definitie is elkaar reguleren, controleren en elkaar aanvullen. Dat maakt ons sterk. Wij zijn Yolanda en Hanneke van Yoyha Interior.

Feng Shui en Yin Yang zijn termen waar iedereen wel eens van gehoord heeft, maar wat betekent het eigenlijk en misschien nog wel belangrijker: hoe kun je dit toepassen in je eigen kantoorinrichting en woninginrichting?

Feng Shui komt oorspronkelijk uit China en is een leer die zorgt voor goede energie (Ch’i) in onder andere ons interieur. Zo zijn er een paar makkelijk toepasbare principes op het gebied van interieur die voor rust en positieve energie zorgen, iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze bizarre tijden.

Ruimte vrijlaten voor Ch’i

De natuurlijke woonstijl en de minimalistische stijl hebben beide raakvlakken met de principes van Feng Shui. Een van de allerbelangrijkste principes in de Feng Shui leer is het vrijhouden van voldoende ruimte en het openlaten van de deuren, zodat nieuwe energie (Ch’i) goed kan doorstromen. Want dat is waar Feng Shui uiteindelijk allemaal om draait: je interieur op zo’n manier inrichten dat het voor jou aanvoelt als een rustige, veilige haven.

Yin & Yang: kleur, materiaal en vorm in balans

Yin en Yang zijn vaste waarden in de Feng Shui stijl. Dit zijn tegenovergestelde krachten die elkaar perfect aanvullen. Denk aan warm en koud. Deze krachten moeten in harmonie en evenwicht zijn. Hoe je dit in je interieur doet? Heel simpel! Combineer rauwe materialen als stoer beton, keramiek en klei met zachte materialen als wol en een schapenvachtje. Modern vormt de perfecte match met vintage, donker met licht. En organische vormen gaan hand in hand met grafische lijnen.

De betekenis van kleur en vorm

Niets bestaat in de Feng Shui leer zonder reden en dit geldt ook voor het gebruik van kleur in je interieur. Zo staan rood en paars voor geluk, staat groen voor de natuur, het leven en hoop en betekent geel macht. Het zal je dan ook niet verbazen dat geel de favoriete kleur is in de Feng Shui. 😉 Er zijn ook zeker een aantal dingen die je wil vermijden, namelijk het gebruik van scherpe lijnen en hoeken. Deze vormen namelijk negatieve energie en daarom worden vooral ronde vormen gebruikt in de Feng Shui.

De woonkamer volgens Feng Shui

Meubels mogen met de rugleuning tegenover de andere stoelen en tegen een raamloze muur staan, zodat er goed zicht is naar elkaar toe. Houd voldoende ruimte over voor de Ch’i!

Verschillende ruimtes volgens Feng Shui

Ook in de eet-, slaap- en badkamer zijn er een aantal principes waar je op moet letten tijdens het inrichten volgens de Feng Shui leer. Zo hoor je in de slaapkamer je bed met zicht op de deur te zetten en ban je elektronische apparaten uit de kamer. Deze geven namelijk, wederom, negatieve energie.

In de eetkamer zorg je ervoor dat er voldoende circulatieruimte is en dat onnodige spullen makkelijk opgeborgen kunnen worden. Vermijd rommel en beperk je tot wat je echt nodig hebt; minimalisme is key! Let er ook hier weer op dat je goed zicht hebt op de deur.

Ten slotte plaats je in de badkamer een mooie grote spiegel. Ook groen doet het altijd goed. Planten zijn zeer welkom in een Feng Shui interieur, want ook deze geven positieve energie af. Om de natuurlijke balans te behouden werk je in de badkamer ten slotte het beste met natuurelementen zoals hout en bamboe.

Wij adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend kennismakingsgesprek.

You might also like