Verlengstuk bedrijfsidentiteit

De inrichting van een kantoor als verlengstuk van de bedrijfsidentiteit

Voor sommige mensen is een kantoor maar een saaie aangelegenheid. Helaas wordt er dan ook lang niet evenveel aandacht gegeven aan de inrichting van een kantoor. Elk bedrijf heeft haar eigen waardes, missie en bedrijfscultuur. De inrichting van het bedrijf of kantoor kan echter een uithangbord zijn van de cultuur binnen het bedrijf. Het naar buiten brengen van de bedrijfsidentiteit of cultuur is lang niet altijd even makkelijk en de inrichting van het bedrijf kan hierin een bepalende rol spelen. Ook op potentiële nieuwe werknemers kan de sfeer in het kantoor die door de inrichting beïnvloedt wordt een aantrekkelijke werking hebben. De grootste interieurmissers op kantoor hebben wij op een rij gezet:

1. Niet decoreren. Geen warmte in het interieur.
2. Geen planten en bloemen.
3. Standaard bureaustoelen. Er zijn genoeg stoelen die ARBO vriendelijk zijn en er mooi uit zien.
4. Geen goede akoestiek. Niets is vervelender dan dat je de omgevingsgeluiden te hard hoort. Dit stoort in je werk en geeft op den duur stress.
5. Te zakelijk en strak ingericht. Vooral Generation Z onderscheidt thuis en kantoor niet van elkaar.
6. De bedrijfsidentiteit klopt niet met het interieur.
7. Geen kleur of patronen toevoegen.
8. Onvoldoende ruimte om informeel kennis en informatie te delen.

Heb je hulp nodig bij de inrichting van kantoor of wil je dat jouw kantoor meer warmte en sfeer uit gaat stralen? Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking op 06-28534095.

You might also like