Kantoorinrichting & nieuw talent

Kantoorstyling, Fauteuil Eleonora

Kan kantoorinrichting bijdragen aan het aantrekken van nieuw talent?

De arbeidsmarkt is onderhevig aan vele invloeden, van traditionele werkplekken naar flexibele bureaus – al dan wel of niet in een kantoortuin, in combinatie met de trend ‘thuiswerken’ maakt dat bedrijven zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. De Millennial, Youngster en Generation Y medewerker vraagt niet alleen meer om een goede beloning, er zijn meer factoren die de keuze voor een bedrijf interessant maakt. De werkplek op zich heeft een grote impact in het behouden en aantrekken van nieuw talent. Waarom is dit zo belangrijk? Hoe kun je er in je kantoorinrichting voor zorgen dat je voldoet aan dat nieuw talent bij jou wil komen werken.

Het talent denkt niet meer in 9-5 werkdagen en de traditionele kantoorsetting. De jongeren willen serieus genomen worden en genieten van hun werk en de werkomgeving. 1 op de 5 wisselt jaarlijks van baan en staat 60% open voor een nieuwe baan. Dit geeft aan hoe belangrijk het is om het kantoor een eigen en unieke werkplek ervaring te geven.

Talent aantrekken en behouden is een uitdaging voor veel bedrijven. Door veranderingen in de werkstijl, wensen en gedrag van medewerkers zien we dat bedrijfsstructuren, werkmethoden en de inrichting van de werkruimtes veranderen.

Wat is ervoor nodig om een aantrekkelijke werkomgeving te realiseren?

Hybride werken wordt door de nieuwe generatie verkozen als hun manier van werken. Het hybride model stelt nieuw talent in staat te werken waar en wanneer zij zich het meest productief voelt. Een nieuw kantoor zal ontworpen moeten worden waar interactie maar ook technologie elkaar ontmoeten in een huiselijke sfeer.

Millennials, Youngsters, Generation Y; werknemers geboren tussen 1985 en 2000 bepalen steeds vaker het beeld binnen een bedrijf. Het is bovendien een generatie die het verschil wil maken en een positieve bijdrage wil leveren aan een bedrijf en een bedrijfscultuur. Omgeving, vrijheid en sfeer; zo houd je twintigers en dertigers binnenboord. Hebben ze het ergens niet naar hun zin, dan jobhoppen ze gewoon weer verder.

Een belangrijke voorwaarde voor deze jongeren om het op een werkplek vol te houden is flexibiliteit, dat heeft de afgelopen tijd ons wel geleerd. Door het thuiswerken zijn werk en privé nooit zo verbonden geweest. Voor de jongere generatie geen probleem, zolang ze bij mooi weer maar de ruimte krijgen om naar een festival te gaan of om een dagje strand te plannen. Zij vinden het werken op een avond of een weekend opofferen om een deadline te halen helemaal geen probleem meer. Als het bedrijf zich flexibel opstelt dan heeft dit positief effect op de productiviteit.

Het saaie kantoor is passé!

De suffe saaie kantoorinrichting voldoet niet meer om de jongere generatie aan te trekken. Een plaats om productief te kunnen zijn, te kunnen vergaderen en om samen te komen. Ruimte, licht, coffee corners, tafeltennistafels; een plek waar iedereen zich thuis voelt. Een bank met een plaid en een laptoptafel met een goed kop koffie of thee erbij. Schoenen uit en werken maar! Juist in contact zijn met anderen is belangrijk, dat heeft de Coronatijd ons wel geleerd. Nu is het tijd om van kantoor de plek te maken, waartoe alle collega’s en nieuw talent zich aangetrokken voelen.

You might also like