FAQ: Antwoorden op de meest gestelde vragen over raamdecoratie

Iedere woning, kantoor en interieurstijl is uniek, hoewel nagenoeg iedere
woning en kantoor wordt voorzien van raambekleding. Maar hoe kom je er achter welk
product het beste bij jou past? Dat kan natuurlijk door een vrijblijvend adviesafspraak met ons in te plannen en daarnaast beantwoorden we in dit blog alvast
de meest gestelde vragen.

Welke raambekleding pas het beste bij mijn raam?

Allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen welke raamdecoratie het
beste bij jouw smaak en interieur past. Om te oriënteren, kun je
inspirerende beelden bekijken via social media kanalen zoals Instagram of Pinterest. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type raam. Niet
alle raamdecoratie is geschikt voor elk raam en wij adviseren je daar graag in. Alle producten van o.a. Zonnelux worden op maat gemaakt.

Wat is het verschil tussen ‘in de dag’ en ‘op de dag’?

Zodra je zoektocht naar raamdecoratie begint, kom je vast en zeker de term ‘in de dag’ en ‘op de dag’
tegen. Dit zijn twee verschillende montagemogelijkheden voor het plaatsen van raambekleding. Bij in de dag montage wordt het product aan de binnenzijde van het kozijn geplaatst. Dit geeft een moderne en
strakke uitstraling.

Bij op de dag montage wordt de raambekleding op het plafond of vlak boven het raam, op de wand bevestigd. Deze manier van monteren is vrijwel altijd mogelijk en erg praktisch. Bij een draai-kiepraam
wordt namelijk het draaien of kiepen niet belemmerd. Ook is dit een prima oplossing als de kozijnen te smal zijn voor in de dag montage.

Welke lamelbreedte kies je bij aluminium en houten jaloezieën?

Je hebt de keuze gemaakt voor aluminium of houten jaloezieën. Maar dan komt de volgende vraag, welke lamelbreedte kies je? De jaloezieën van Zonnelux zijn verkrijgbaar in de lamelbreedtes 16
mm, 25 mm, 35 mm, 50 mm en 65 mm.

Hoe groter de lamel, hoe meer lichtinval er wordt gecreëerd. Bij kleine ramen adviseren we een smalle lamelbreedte, waar we bij grote ramen juist een brede lamel aanraden. De 50 mm en 65 mm lamellen geven een rustige look en feel bij ramen met brede afmetingen.

Ik heb een draai-kiepraam, welke raamdecoratie past hierbij?

Een draai-kiepraam is een praktische oplossing om de ruimte te ventileren en is eenvoudig schoon te houden. Maar welke raamdecoratie is geschikt voor een draai-kiepraam? Er is genoeg aanbod die op verschillende manieren te monteren zijn. Dit kan door het gebruik van schroeven, maar daarentegen zijn er genoeg opties die zijn te monteren zonder te boren.

Zo zijn jaloezieën, vouwgordijnen en rolgordijnen te plaatsen met klemsteunen. De steun wordt bovenop het
draai-kiepraam geklemd, waar vervolgens de bovenbak van de raambekleding in wordt bevestigd. Het kiepen wordt hiermee niet belemmerd.

Een andere optie om raambekleding te monteren zonder te hoeven boren is Perfect Fit.
Er wordt dan een frame op het raam geplaatst door middel van magneet of plak strips. Hiermee worden aluminium jaloezieën, Duette® en plisségordijnen eenvoudig geplaatst.

Welke raambekleding isoleert het beste?

Alle raambekleding die voor het raam wordt geplaatst biedt al meer isolatie dan dat er niets hangt. Echter geeft het ene product meer isolatie dan het andere. Rol– en vouwgordijnen houden veel warmte binnen, zeker als de stof verduisterend is. Dan heeft deze een dikkere structuur en werkt nog meer isolerend.

Een top isolatie product is de Duette®. Deze raamdecoratie bestaat uit twee geplisseerde stoffen, waardoor er luchtkamers ontstaan. In deze ‘kamers’ blijft de lucht hangen en krijgt de Duette® een isolerend effect. Een nog meer energie-efficiënte oplossing is de Duette® Architella, deze is voorzien van twee luchtkamers voor extra isolatie.

Wat voor raamdecoratie is geschikt voor de badkamer?

In de badkamer wil je graag ontspanning en privacy. De juiste raambekleding haalt het ultieme spa-gevoel in huis en zorgt ervoor dat er geen inkijk is. Het is belangrijk om de badkamer goed te ventileren zodat de raamdecoratie mooi blijft. Ook moet direct contact met water vermeden worden.

Wat kost raambekleding?

Een niet geheel onbelangrijke vraag is wat raambekleding nu eigenlijk kost? Op deze vraag is helaas geen concreet antwoord te geven. Per product en type raam verschilt de prijs. Doordat elke raamdecoratie van op maat wordt gemaakt is elke prijs uniek. Wij komen bij je langs voor een vrijblijvend advies welke raambekleding het beste bij je past en welke er mogelijk zijn en kunnen daarnaast een persoonlijke offerte maken afgemeten op jouw woning of kantoor inclusief het professioneel meten en monteren.

Hopelijk zijn de meeste vragen die bij je opkomen in dit blog beantwoordt. Mocht je toch nog vragen hebben en
persoonlijk advies willen? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

You might also like