Creëer een thuisgevoel

Hoe creëer je een thuisgevoel op kantoor? 

Er wordt een omslag gemaakt van een algemeen zakelijke kantoorinrichting naar een huiselijke sfeer.

Thuis maak je je interieur gezellig, persoonlijk en creëer je sfeer, maar tegenwoordig zie je dat ondernemers ook steeds meer het belang van een gezelliger kantoor inzien. Geen simpele koffiehoeken meer, maar complete loungehoeken en eethoeken! Wil jij weten hoe je een kantoor huiselijker maakt? Wij geven je 5 tips!

Tip 1: Zorg voor meer comfort op kantoor

Om meer comfort in een kantoor te krijgen kun je zitelementen plaatsen. Zitelementen geven door hun vormen, kleuren en materiaal ook een huiselijke uitstraling aan je ruimte. In kantines kun je loungehoeken creëren. Vergeet natuurlijk ook niet een ergonomische bureaustoel en zit-sta bureau te plaatsen om zo comfortabel mogelijk te werken!

Tip 2: Kies kantoormeubilair op basis van de functie

De inrichting van een ruimte hangt af van de functionaliteit ervan. Net zoals je in een woonkamer of leeshoek een comfortabele stoel of een fauteuil plaatst, kun je in een kantoor ook hiervoor kiezen.

In een wachtkamer zullen een paar mooie design fauteuils of zal een comfortabele wachtkamer bank niet misstaan. Een vergaderruimte heeft een iets praktischere inrichting nodig. Meer mensen nemen tegelijkertijd plaats én er is een mate van concentratie en focus nodig. Hiervoor zijn zowel praktische, comfortabele, maar ook sfeervolle vergaderstoelen een goede optie voor een huiselijke sfeer.

Tip 3: Kies je kleuren bewust

Welke kleuren je mooi vindt in je interieur is heel persoonlijk. De één houdt van subtiele tinten terwijl de ander juist de voorkeur heeft voor rijke en warme kleuren. In de basis is het in ieder geval belangrijk dat er wordt stilgestaan bij welke kleuren je je muren geeft en welke combinatie van kleuren je kiest voor je interieur, passend bij je smaak.

Voor een kantoor kun je kiezen om kleuren zo neutraal mogelijk te houden. Dat is vooral een veilige keuze waar je ook jarenlang plezier van kunt hebben. Wil je het huiselijk maken, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zachte tinten of warme en rijke kleuren in je kantoorinterieur. Met kleuren die bij je huisstijl passen geef je je kantoorruimte een eigen identiteit.

 Tip 4: Wees creatief met licht

Waar tl-verlichting kantoren jarenlang (en nu nog veel) de standaard verlichting was, kwam je dat in een wooninterieur niet tegen. In een wooninterieur kom je juist mooie spotjes of sierlijke plafondlampen tegen. Maar ook sfeerverlichting en accentverlichting is belangrijk, zoals voor wanneer je leest of aan een tafel zit. Het mooiste is als je veel daglicht hebt, maar de mate van lichtinval verschilt per ruimte en daarbij komt natuurlijk ook nog dat het in de winter korter licht is.

Ook in een kantoor is natuurlijk daglicht het beste licht wat je kunt hebben. Alleen is daglicht ook niet altijd toereikend in een kantoor. In plaats van tl-verlichting wordt nu plaats gemaakt voor daglichtlampen en meer sfeervolle en warme verlichting. Zet een leuke sfeerlamp in de hoek van een kantoorruimte en zet bijvoorbeeld voor accentverlichting een kleine lamp op je bureau.

Tip 5: Vergeet de decoratie niet!

Het is een van de belangrijkste manieren om je thuis te voelen: decoratie! In een wooninterieur zal je dit natuurlijk standaard terugvinden, in tegenstelling tot een puur functioneel kantoor. Wil je je thuis voelen in een kantoor? Dan is decoratie onmisbaar!

In een kantoor zit je met meer mensen dan in een woonruimte. Daardoor zal er minder een persoonlijke invulling gekozen worden voor het interieur, maar alsnog kun je het met decoratie een stuk huiselijker maken. Hier kun je met planten, mooie akoestische wanden of moswanden een kantoorruimte meer het ‘thuisgevoel’ geven.

Wij adviseren je hier graag bij en naast zitelementen en comfortabele stoelen en banken, kunnen wij ook de planten, wanddecoratie en woonaccessoires voor je inkopen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend kennismakingsgesprek, interior@yoyha.nl

Bron: Multi Ratio

 

You might also like